Collageen Draden

“Let your first wrinkle Be the last”

Collageen draden zijn een cosmetische behandeling waarbij wij door middel van een speciaal protocol collageen draden aanbrengen in de huid.

De gepatenteerde collageen draden samen met de unieke serums die boordevol goede werkstoffen zitten, zorgen voor meer volume in het gezicht, dit door de absorptie van het collageen in de diepere huidlaag, waardoor ook de diepere rimpels worden aangepakt.

Vanaf 20-25 jaar neemt het collageen, elastieke & hyaluron af in de huid. 

Gelukkig zijn er producten die direct invloed hebben om onze jeugdigheid te behouden.

Voordelen:
*je natuurlijke gezichtsuitdrukking blijft behouden
*direct zichtbaar resultaat
*stopt het verouderingsproces
*versterkt en balanceert de collageen niveau's in het algemeen
*verbetert de huidkwaliteit
*versterking van de huid barriere
*naaldloos/pijnvrij
*effect blijft ongeveer 3 tot 8 maanden
*kan voor elke huid

Hoe vaak is een collageen draadlifting behandeling nodig?
de frequentie van de behandeling is afhankelijk van de huidige conditie van de huid, je leefpatroon en natuurlijk je wensen!
om een optimaal resultaat te bereiken raden we een kuur van 3 behandelingen aan bij de opstart.
Hier heb je dan ongeveer 6 maanden resultaat van.

maar net zoals bij fitness eens je stopt gaat je resultaat achteruit, dit is ook het geval bij huidverbetering.

daarom adviseren we je graag de juiste thuisverzorging om zo resultaten te verlengen.

Waar kan ik laten toepassen?

*fronsrimpels
*voorhoofd
*kraaienpootjes
*boven en onderoogleden
*neuslippenplooi
*rimpels bovenlip
*decolleté
*nek
*handen

Wat is Collageen eigenlijk?

Collageen is een heel belangrijk structuureiwit, dat stevigheid geeft aan het lichaam en aan de huid. We hebben dit stofje in onze botten, pezen, haren en nagels, maar dus ook in onze huid.
Collageen komt van het Griekse ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Het houdt organen en weefsels als het ware op hun plek.
Collageen én het stofje elastine zijn een soort pilaren die de huid stevig houden. Als die pilaren omvallen, krijg je rimpels. Die afbraak kan komen door onder andere veroudering, roken, zon, suikers (glycatie) en luchtvervuiling … Je lichaam kan niet alleen collageen afbreken, het maakt dit stofje ook aan – ook als je ouder bent.
Maar op den duur gaat de afbraak van collageen helaas sneller dan de aanmaak.

Collageen tekorten
Ons lichaam maakt zelf collageen aan.

Probleem opgelost hoor ik je denken?
Helaas....
er zijn verschillende oorzaken die de natuurlijke aanmaak van collageen verminderen of zelfs doen stoppen. Hierdoor ontstaat steeds een groter tekort waardoor we steeds sneller gaan verouderen.

De belangrijkste oorzaken van een collageen tekort: 

*Natuurlijke aanmaak vermindert: vanaf ons 20-25ste levensjaar vermindert de natuurlijke aanmaak. Hiermee brengt het lichaam het natuurlijke verouderingsproces op gang.

Na je 25ste neemt de hoeveelheid en aanmaak van collageen ongeveer 1% per jaar af. 

In de menopauze neemt deze afname nog eens een flinke daling van zo’n 30%

 

*De zon! 

Zonlicht is voor maar liefst 80% verantwoordelijk voor huidveroudering. Zonlicht bestaat voor een deel uit ultraviolette stralen: UVA en UVB. 

UVA-straling bereiken de diepere huidlagen. UVB-straling zorgt ervoor dat de huid bruin wordt, maar kan de huid ook verbranden. Beide Uv-stralingen beschadigen de huid en de collageenvezels in ons bindweefsel. De collageenvezels verliezen daardoor hun veerkracht en zo ontstaan de eerste fijne lijntjes en rimpels. De UV-straling in zonlicht kan op die manier zorgen voor een collageen tekort. Draag dus altijd een hoge SPF! 

 

*vrije radicalen

Vrije radicalen zijn kleine, reactieve atomen die ons afweersysteem helpen om bijvoorbeeld virussen tegen te gaan. Deze vrije radicalen zijn dus van nature nuttig voor ons lichaam. Wanneer er te veel vrije radicale ontstaan gaat het echter mis. De vrije radicalen richten zich dan niet alleen op ziekteverwekkers, maar binden zich ook aan gezonde cellen. Cellen die te veel beschadigd raken sterven, hier vallen ook de cellen onder die ons collageen maken. Minder van deze cellen betekent dus ook een tekort aan collageen. Deze schade zie je terug in de vorm van rimpels, huidverslapping en ouderdomsvlekken.

*suiker 

Suiker is niet alleen slecht voor onze lijn, wie een mooie huid wil (behouden) kan suiker beter mijden. Suiker kan namelijk leiden tot ontstekingen in de dieper huidlagen, waardoor uiteindelijk rimpels ontstaan. Een overschot aan suiker in combinatie met een eiwit veroorzaakt glycatie. Tijdens dit proces komen schadelijke stoffen vrij: AGE’s. Deze stoffen binden zich aan collageenvezels en die verliezen zo het vermogen om de huid te versterken en elastisch te houden.

 

*Roken

Roken is een van de factoren die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering. Nicotine vernauwt de bloedvaten en zo vermindert de toevoer van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen naar de huid. Daarnaast versnelt roken de vorming van AGE’s. Rokers hebben daarnaast een hoger niveau van cortisol in hun lichaam. Cortisol zorgt weer voor huidveroudering en rimpels. Daarnaast breekt nicotine vitamine C af, de bouwstof van collageen. Een tekort aan vitamine C kan ook weer leiden tot een collageen tekort. 

*Omgeving

Niet alleen zonlicht beschadigen de huidcellen, ook het inademen van toxische stoffen doet niet veel goeds voor de huid. Denk aan sigarettenrook en andere giftige stoffen in schoonmaakmiddelen, deodorant, haarspray, bouwmaterialen enz.

 

Op veel van de bovenstaande factoren hebben wij gelukkig zelf veel invloed.

maar let op een gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl zijn heel belangrijk en hebben een positieve invloed tegen huidveroudering!